Home » Cursussen & Workshops

De voordelen van een barista cursus

Het beroep barista begint steeds populairder te worden. Dat heeft er deels mee te maken dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in koffie. Koffie is altijd al populair geweest, maar sinds een aantal jaar zien we koffiehuizen op elke hoek van de straat. Het koffiehuis of een koffiebar is het tweede huis geworden van mensen. In dit artikel vertellen we jou meer over het worden van een barista, wat de voordelen zijn van het volgen van een barista cursus en daarnaast proberen we jou enthousiast te maken over koffie. Ben je een beginnend barista of wil je graag een barista worden? Lees dan snel verder!

 

Het volgen van een cursus barista

Er worden verschillende barista cursussen op het internet aangeboden. De meeste cursussen voor barista worden gegeven in de randstad – Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Het is slim om als koffieliefhebber een barista cursus te volgen omdat je in een korte tijd ontzettend veel over koffie kunt leren. Zo leer je meer over het roosteren van koffiebonen, het bedienen van een espressomachine en daarnaast leer je meer over koffie zelf. Tijdens deze cursus zal je merken dat iedereen één passie deelt: en dat is koffie! Barista worden, dat is waar iedereen voor zou moeten kiezen.

 

Is een barista training noodzakelijk?

Na het volgen van een barista cursus kun je als je barista bij verschillende koffiebarren aan de slag. Het is niet zo dat je perse een barista cursus gevolgd moet hebben, voordat je in een koffie toko aan de slag kunt. Maar werknemers kunnen het absoluut waarderen wanneer je een barista cursus gevolgd hebt. Bovendien wordt een diploma van een SCAE (speciality Coffee Association Europe) overal ter wereld erkend. Dat betekent dat je in een koffiebar in Amsterdam aan de slag kunt gaan, maar ook bij een koffiebar in Melbourne – s’ wereld grootste koffiestad.

 

Hoe kun je je aanmelden voor een barista cursus?

Er zijn verschillende websites waar via je je kunt aanmelden voor een barista cursus. Het is slim om er op tijd bij te zijn, aangezien barista cursussen over het algemeen ontzettend populair zijn om te volgen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en deze zijn vaak snel gevuld. Via het internet kun je je eenvoudig inschrijven voor een barista cursus of een barista training. De meeste cursussen duren een dag en daarnaast dien je nog een keer terug te komen voor het examen. De kosten voor een barista cursus zijn ongeveer rond de 200 a 300 euro. Dat is misschien veel geld, maar het is de investering absoluut waard. Uiteraard kun je ook kiezen voor een barista workshop, die over het algemeen korter duurt.